Evinizde yapacağınız ufak dokunuşlarla yaşamınızı daha keyifli hale getirmek mümkün. Yeter ki kuralları belirleyin.

 

Dekorasyon dergilerini biraz karıştırdıktan etrafı sorup soruşturduktan ve çoğu zaman hatalı seçimler yaptıktan sonra nihayet sevdiğiniz tarzı buldunuz ve evinize adapte etmeye karar verdiniz. Peki sırada ne var? Salonun, odaların görünümüne biraz daha çekidüzen vermek için biraz oyun oynamak şart! İşte size sekiz öneri! Evinizin yeni elbisesi için ihtiyacınız olanlar burada…
 
1-Dekorasyon tarzınızı yansıtacak bir noktada odaklanın:
Bu işaret parça, çoğunlukla odada en çok gördüğünüz şeydir ve odanın rengini ayarlamak konusunda size yardımcı olabilir. Eğer bu, tam olarak sizin belirgin tarzınız değilse, odanın iyi görünmeyeceğini baştan söylemeliyiz.
 
2-Özel tarza uygun ortak renkler kullanın:
Farklı dekorasyon tarzları her zaman paletteki belli renk koleksiyonlarıyla sunulur. Odanızın da bu renklere uygun olup olmadığından emin olun. Örneğin Fransız kır tarzı, sarı ve mavi renklere odaklanır. Bir diğer yandan Amerikan tarzında öne çıkan renkler kırmızı, beyaz ve mavidir.
3-Aydınlatma önemli:
Odayı nasıl aydınlattığınız kesinlikle çok önemli bir ayrıntı. Çeşitli ışık tiplerinden yararlanabilir, rustik avizeler, gizli dekoratif ışıklar kullanarak evinizin aydınlatma sistemine farklı bir bakış açısı getirebilirsiniz. Mesela Fransız tarzı şamdanlar, Maroken fenerler, modernize renkli ışıklar kullanabilirsiniz.
 
 
4-Kişiliğinizi ve zevklerinizi yansıtsın:
Herkesin yaşadığı alan kendi zevk ve kişiliğinin bir yansıması olmalıdır. Üç beş parçadan oluşan bir koleksiyon evinizin ruhunu tamamiyle değiştirecek. Asyalı hissi verecek zencefil kavanozlar, İngiliz Bahçesi tarzından esinlenerek raflara koyduğunuz porselen çay bardakları, hepsinin dokunuşu birbirinden farklı, unutmayın.
 
5- Kitap olmadan asla:
Büyük kitaplar, evin daha eğlenceli ve genç görünmesini sağlayacak. Ancak kitabın belirgin bir konusu olmalı; bu ev dekorasyonuyla da ilgili olabilir, Andy Warhol’un Pop Art’ı da. Üstelik kitapları açık kullanırsanız, zengin görselleriyle odanızı enerjiyle doldurması kaçınılmaz.
 
6-Bitki ve çiçeklerle gelen uyum:
İster yapay ister gerçek olsun, yeşillik her zaman sağlıklı bir görüntü verir. (Ölmüş bir bitki dışında elbette.) Mini palmiye ağaçlarıyla tropikal esintiler getirebileceğiniz gibi kaktüslerle çöllere yolculuk da yapabilirsiniz.
 
7-Aksesuarları unutmak ne mümkün!
Uyması gerekmez, siz kaynaştırabilirsiniz. Sevdiğiniz aksesuarları bir araya getirip evinizin bir köşesinde onlara yer açabilirsiniz. Geometrik desenli yastıklarla modern bir imaj yakalayabilir, pipolarınızla bohem bir hava yaratabilirsiniz.
 
8-Orijinal bir objeyi çerçeveleyin:
Basit ve pahalı değil! İtalya’dan aldığınız kartpostalları veya Nepal işi bir örtüyü çerçeveleyip duvarınıza asabilirsiniz. Göreceksiniz ki sadece duvarın değil, odanın havası da hemen değişecek.
 
Unutmayın
Dekorasyon bir süreçtir. Stilinizle kombin edebileceğiniz herhangi bir aksesuarsa bu işin eğlenceli kısmı.