Geçtiğimiz yıllarda birçok İtalyan seramik markası kullandıkları modern teknoloji sayesinde birbirinden şık ve değişik yer seramikleri ürettiler. Her geçen gün yenilikçi bir anlayışla karşımıza çıkan İtalyan markaları şu sıralar çok farklı bir tasarımla adlarından söz ettirmeye devam ediyor. Grafik formlu zemin seramikler!
 
Dijital ortamların vazgeçilmezi grafik tasarım, seramik tasarımcılara ilham kaynağı oldu ve evlerimize kadar girecek olan bu grafik formlu zemin seramiklerini ürettiler.
 
 
Grafik formlularda göze çarpan ilk detay, geleneksel motiflerden esinlenilerek kullanılmış modern çizgiler. Birden fazla renk yorumuyla da zenginleştirilmiş bu seramikler, döşemelerde tek motif halinde kullanılabilmesinin yanında rastgele motifler halinde döşeme alternatifini de bizlere sunuyor.
 
Geometrik formlu seramik modeli ise 20. y.y’ ın en ünlü tekstil tasarımcısı Anni Albers’ın kare çalışmalarından esinlenilmiştir. 
 
 
Kumaş görünümlü, üçgen ve kare formları ile tasarlanmış seramikler konut, ev, otel gibi özel yaşam alanları dışında mağaza, butik ve ofis gibi ticari alanlarda da sıkça tercih ediliyor.
 
 
 
Tercihini koyu renklerden yana yapmak isteyenleri de unutmamışlar elbette. Shibori tekniği ile optik ışık oyunları yapılmış bu seramiklerde ise kıvrımlı çizgiler kullanılarak geometrik şekil verilmiş. Tekstil ruhunu tam anlamıyla yaşatmak isteyen tasarımcılar yine tamamlayıcı unsur olarak grafik tasarımdan oldukça yararlanmışlar.
 
Kullanım alanları arasında yine özel alanlar dışında ofis, cafe ve mağaza gibi yerler sıklıkla göze çarpıyor.
 
Son trend yer seramikleri ve daha fazlası için www.plazayapi.com'u ziyaret edebilirsiniz...