Ünlülerin Ev Dekorasyonları

Tarih: 14.07.2016 - Genel
Etiketler: ,

Yaşantımızı zevkli ve eğlenceli hale getirdiğimiz şeylerden biri de vaktimizin çoğunu harcadığımız yer olan yaşam alanlarımız yani evlerimizin içidir.

Kişisel zevk ve yaşam tarzımıza göre şekillendirmek isteyeceğimiz hayallerimizdeki o evi yaratırken, ilham kaynağı olabilecek ufak tefek yardımlar almak isteyebiliriz.

Ev dekorasyonu yapacaklara ve ilgilenenlere özel, ünlülerin yaşam alanlarını nasıl dekore ettiklerini derliyoruz..

Yazı ve fotoğraflar InStyle Home dergisine aittir. 

SİBEL CAN

 Ünlü sanatçı ev dekorasyonu için en son içmimar Necibe ve Birol Darcan çiftinden yardım almış. Evin her köşesi, içinde yaşayanların tarzına, karakterine ve meraklarına uygun olarak şekillendirilmiş. Salonda modern ve klasiğin karışımı avangard bir tarz hakim. Beyaz mutfak ise tamamen modern bir çizgide düşünülmüş. Evin diğer odalarında gözü yormayan, rahatlığın öne çıktığı sıcak bir dekorasyon var. Özellikle salondaki birçok mobilya Darcan çiftinin Amerika pazarı için özel tasarladıkları koleksiyonlarından seçilmiş. Bunlardan bronz ayaklı lambader, bronz vazo, oymalı antik koltuk ve puf ilk göze çarpanlardan.

 

Beykoz’daki villasına beş yıl önce taşınmaya karar verirken çocuklarını doğa içinde, bahçeli bir evde büyütme fikrinin ağır bastığını söyleyen ünlü sanatçı; daha önce yaşadıkları Nakkaştepe’deki müstakil evi de aynı mantıkla aldığını belirtiyor.

“Orayı da çok seviyorduk ama burası çocukların okullarına daha yakın. Ayrıca Beykoz bana kendi çocukluğumun geçtiği yerleri hatırlatıyor, seviyorum burayı,” diyor.

 Can’ın hamam merakı onu evinin içinde bir hamam yaptırmaya kadar götürmüş. Evdeki bir misafir banyosu turkuaz cam seramiklerle ve mermer bir kurnayla yarı modern yarı nostaljik bir hamama dönüştürülmüş.

 

TANEM SİVAR

  “İki Kahve Arası”nın sempatik sunucusu Tanem Sivar’ın Nişantaşı’ndaki evindeyiz. Bu semti çok sevdiğini ve yıllardır vazgeçemediğini anlatan Sivar, evinde kedisi Casper ile son derece enerjik ve neşeli bir dünya yaratmış kendine..

Yer döşemesi olarak salonunda ahşap malzemeyi tercih eden Sivar, banyosu için ise mavi rengi kullanmayı tercih etmiş.

“Mavi, denizi, gökyüzünü ve derinliği hissettiriyor bana ve çok rahatlatıyor. Bu yüzden evin banyosunu da ilk gördüğümde çok sevmiştim. Bu ev beklentimi fazlasıyla karşılıyor ama ileride içinde vintage parçaların yer aldığı geniş mutfaklı country tarzında bir evim olsun çok isterim” diyor.

İşi gereği yıllardır çok seyahat ettiğini; kedisi ve bitkilerinin bakım işinin de sorun olmadığını söylüyor. “Burada herkesin anahtarı birbirindedir çünkü” diyor neşeyle. 170 m2’lik geniş daire, üç oda, bir misafir tuvaleti, banyo, mutfak ve salondan oluşuyor. Kendine ait yatak odasının içinde bir de giyinme bölümü yer alıyor.

ECE USLU

Ekranların sevilen oyuncusu Ece Uslu, dizisi sezon finali yapar yapmaz soluğu İstanbul’daki evinde aldı.

Sıracevizler’deki bu apartman dairesine 2,5 yıl önce taşınmış. Tam karşısındaki apartmanda da annesi oturuyormuş. Dairenin kiralık ilanını o sayede görmüş. “İçi temiz ve hemen taşınılacak durumdaydı” diyor.

Bej ve gri ile renklendirilen salonun yanı sıra, diğer bölümlerde sıkça ahşap malzeme kullanıldığı dikkat çekiyor. Ahşabın eve sıcaklık katan bir malzeme olduğunu belirten Uslu, salonda kitaplarının durduğu ahşap sehpayı ve lambasının yer aldığı kütüğü bu yüzden özellikle tercih etmiş.

140 m2’lik daire L bir salon, mutfak, banyo ve üç odadan oluşuyor. Bunlardan küçük olanını giyinme odası yapmış kendine. Hayali, ileride içinde çok büyük mutfak, banyo ve giyinme odası barındıran bir çiftlik evinde yaşamakmış.

DEMET AKBAĞ

En son Nadide Hayat filminde gördüğümüz ünlü oyuncu Demet Akbağ’ın Hisarüstü’ndeki evindeyiz. Geçtiğimiz yaz taşındığı bu ev, sahip olduğu muhteşem manzarası ve şehrin içinde gizli kalmayı başarmış özel konumu ile Boğaz’ı kucaklıyor.

“Bebek veya Etiler’di aklımızdan ilk geçen semtler. Manzarasını görünce vuruldum buraya. Ben denizi tepeden görmeyi seviyorum. O yüzden yalı hayatı bana hiç uymuyor” diyor Akbağ.

Yer döşemesi olarak ahşap parkeyi tercih ettiği görünen Akbağ’ın evinde modern ve klasiğin dengelendiği bir dekorasyon ortaya çıkmış.

200 m2’lik evde balkonlu L bir salon, mutfak, beş oda, bir misafir tuvaleti ve iki banyo bulunuyor.

NEBAHAT ÇEHRE

Ekranların Valide Sultan’ı olarak sevdiğimiz Nebahat Çehre’nin Etiler’deki 165 m2’lik evindeyiz.

Mimar Sinem Dural’ın tasarımlarıyla şekillendirdiği bu ferah dairede neredeyse gereksiz hiçbir eşyaya yer verilmemiş.  “Buranın tamamlanması iki ay sürdü. Yemek odasının arka duvarı için hâlâ modern bir tablo arıyorum. Belki salona bir lamba gelir, o kadar” diyor tecrübeli oyuncu.

Ahşap detaylarının göze çarptığı evde, zemin döşemesi için de ahşap malzeme kullanılarak güçlü bir görünüm elde edinilmiş.