Uzmanlar, 2013’te renk seçimleri konusunda biraz daha cesur olma vaktinin geldiğini söylüyor.
 
2013 renk trendlerinde; sarı, turuncu ve kırmızı kadar mavi yeşil ve turkuazın farklı tonlarının bir arada olacak. Sarı ve kahverenginin değişen tonları sezonun en popüler renkleri arasında yer alırken, maviden çivit maviye uzanan geniş renk paleti ve yeşilin özellikle zümrüt tonu göze çarpıyor. Dyo uzmanları, bu yıl renk seçimleri konusunda biraz daha cesur olma vaktinin geldiğini söylüyor.
 
Yeşilin tonları kadınların tercihi
Uzmanlar sarı, turuncu ve kırmızıyı mutlaka tamamlayıcı renkleri ile birlikte kullanmalarını öneriyor. Tek bir duvar ya da kolon üzerinde uygulanabilecek canlı renkleri, mavi ya da yeşil ile birleştirebilirsiniz. Yeşilin haki ve zümrüt tonları, bu yıl kadınların vazgeçilmez renklerinden olacak.
 
Sarı kahverengi kombinesi
2013’de evlerde farklı bir dekorasyon yaratmak isteyenler için, sarı ve kahverengi kombinasyonunu öneren uzmanlar, “Duvarlarınızın rengi ile uyumlu objeler ile de sıcak bir atmosfer sağlayabilirsiniz. Kahverengi ve tonları ile uyumlu bir diğer renk ise çivit mavi. Çivit mavi de bu yılın gözde renkleri arasında yerini alıyor. Çivit maviyi, kırmızının tonları ile de birleştirmek ve asil bir görünüm elde etmek mümkün” diyor.
 
Farklı renkler deneyin
2013’ün öne çıkan detaylarından altın, gümüş ve bakır etkisi aksesuarlarla mekânlarınıza yansıyabilir. “Fildişi, beyaz, bej gibi klasik renklerin modası hiç geçmese de bu yıl dekorasyonda farklı renkleri denemekten korkmayın” diyen uzmanlar, en uygun renge karar verirken, renkleri tamamlayıcısı olan renklerle birlikte değerlendirmeyi öneriyor.