Kahverengi hayatımızda önem taşıyan ve sıklıkla karşımıza çıkan bir renk. Evlerimizde mutlaka kahverengi tonlarında mobilyalar, ev tekstil ürünleri bulunmaktadır. Kahverengi dekorasyonu yapılmış bir odanın renklendirilmesi konusunda yardıma ihtiyacınız olabilir. Seçenekleri gözden geçirmek ve hangi renklerle nasıl dekore edileceğini araştırmak gerekli.
 
Kahverengi doğanın ana renklerinden birisi olduğu için neredeyse her renk ile uyumlu dekorasyonlar oluşturur. Parlak renkler ile kullanarak odanızı canlı, enerjik hale getirebilirsiniz. Yaratmak istediğiniz etkiye göre renk seçiminiz doğru sonucu almanızı sağlar.
 
 
Kahverengini yeşil, mavi, pudra, krem, bej gibi renkler ile birlikte kullandığınızda sakin huzurlu dengeli ortamlar elde edersiniz. Dengeli ve huzurlu ortamlarda parlak renklerden kaçınmak ve yine doğadan alınmış tonlara yönelmek iyi bir seçim olacaktır. Özellikle yatak odası gibi dinlenmenin önemli olduğu odalarda bu tür renklerin kullanılması doğru olur.
 
Kahverengi bir mutfak ile başlayalım ve kahverengi mutfak dolaplarının oranj tezgah ve tezgah üstü ile uyumuna bakalım; iştah açıcı bir etki yaratıyor değil mi?
 
Gelelim parlak ve göz alıcı renklerin kahverengi ile birlikte kullanılmasına. Örneğin pembe ve fuşyanın kahverengi ile kullanılması çok fazla rastlanan bir uygulama değildir ama buradaki gibi yastıklarınızda ve örtülerinizde kullanarak çiçek tazeliğini aralara serpiştirin. Başka bir rengimizde mercan rengi; mercan rengi ve kahverengi uyumu sıcak ortamlar yaratmak için uygulanabilecek ideal renk ikilisidir. Mercanın sıcaklığını içinizde hissedebilirsiniz.
 
Favori renklerden birisi de limon küfü ve zeytin yeşili gibi tonların kahverengi ile kullanılması. Mercan rengi ve oranj tonlar gibi olmasa da sıcaklık vermek için seçebileceğiniz renler arasında. Bunların dışında parlak sarılar, turkuaz gibi maviler, buz mavisi gibi renkler ile lila ve tonları da seçilebilecek renkler arasında geliyor.