Ev dekorasyonunda en çok özen gösterilen alan olan salonların dekorasyonunda temel olarak beş konunun üzerinde durulması gerekir. Salon dekorasyonunun beş ayağı olarak da isimlendirilebilecek bu konular; salon dekorasyonunda benimsenecek genel stil, alan genişliği, eşya yerleşimi, aksesuar seçimi ve duvar renkleridir.
 
Bu beş konu üzerinde düşünmeden başlanan salon dekorasyonları sonucunca ortaya hem estetik görünmesi hem işlevsel bir kullanım sunması hem de yüksek konfor sağlaması mümkün değildir. Salon genişliğine göre alanın ikiye bölünmesi ve farklı renk kombinlerinin uygulanması gibi konseptlerin uygulanmasından önce salon genelinde tercih edilecek dekorasyon tarzının belirlenmesi gerekir.
 
 
Salon dekorasyonu için klasik, vintage, Fransız, İngiliz, minimalist, çağdaş, İtalyan, Retro, Uzakdoğu, Feng Shui, modern ve daha pek çok farklı stil benimsenebilir. Kişisel zevklerin ve kullanım alışkanlıklarının öne çıktığı bu dekorasyon stili seçiminin ardından sıra salonun genişliğine göre tasarım geliştirilmesine gelir.
 
 
Salonununuz ne kadar dar olursa olsun salonun belirli bir bölümünün boş bırakılması gerekir. Salon dekorasyonunun eşyaların yerleştirilmesi için değil, insanların yaşaması için yapıldığı unutulmamalıdır. Nefes alacak alana sahip salonlar çok daha ferah ve pozitif etkiye sahip bir atmosfere sahip olacaktır.
 
Aile fertlerinin sayısına ve misafir ağırlama alışkanlıklarına göre daha sonra sıra eşyaların belirlenmesine ve daha da önemlisi bu eşyaların salonda nasıl yerleştirileceğine gelir. İnsanların geçişini zorlaştırmayacak ve rahat bir kullanım sunacak şekilde eşyaların nereye yerleştirileceğin karar verilmesinin ardından aksesuarlar üzerine düşünmek çok daha rasyonel bir tercih olacaktır.